Bästa mobilen 2017

För ett tjugotal år sedan var det viktigaste med en mobiltelefon att kunna ringa och skicka sms. Hade man en lite modernare telefon kunde man kanske ta sig ut på någon internetsida, men med begränsad framkomlighet. Idag känns den verkligheten väldigt avlägsen. En mobiltelefon idag är mer än bara ett hjälpmedel för att få kontakt med människor. Den kan vara ett mobilt kontor, din kalender och det du är beroende av för att ha kontakt med omvärlden. Det innebär också att det är ett något större beslut att välja vilken mobil som passar ens behov när det är dags att förnya sig. Det finns en del faktorer som är värda att ta i beaktande inför ett stundande mobilköp, nedan presenterar vi några av dem.

Bästa mobilen 2017 och dess operativsystem

Det finns två operativsystem på marknaden som dominerar telefonvärlden. Det ena är Apples iOS och det andra är Googles Android. Bara 1 % av marknaden tillhör andra mobila operativsystem. En av de första faktorerna vi kan se en skillnad på är utbudet av telefoner som använder de olika operativsystemen. Det finns betydligt färre telefoner som använder iOS än det finns som har Android. Det innebär att Android-användare har större valmöjligheter mellan vilken mobil som passar dem bäst. Båda operativsystemen fungerar bra för de som använder många program samtidigt. Android 7 har dock fördelen att du kan dela på skärmen och alltså ha två program öppna synligt samtidigt. Är man en användare av andra Apple produkter kan det ändå vara lönsamt att ha en iOS telefon då de är lätta att synkronisera med andra av Apples produkter. Enligt M3, Sveriges prylsajt, är Android i det långa loppet det bättre operativsystemet men båda lever upp till sina rykten om att vara funktionsdugliga och effektiva.

Vilken telefon skall man välja?

Som tidigare nämnt, använder du många av Apples produkter kan det vara skönt att ha en telefon som använder samma operativsystem. Är man däremot inte så bunden till den faktorn finns det några saker som kan vara avgörande för vilken som blir den bästa mobilen 2017 för just dig. En sak som blir mer och mer viktig för mobilanvändare är att kunna ta bra bilder på språng utan att behöva kånka med sig tung kamerautrustning . Att investera i en mobil med en kvalitativ kamera är därför viktigt för många. Enligt tidningen Ljud & Bild finns den absolut bästa mobilkameran på Samsung Galaxy S7. Även föregångarna i samma serie har fått goda betyg.

Är det fortfarande svårt att ta ett beslut kan vi rekommendera att göra en internetsökning på bästa mobilen 2017 och läsa råd och tips från både vanliga bruksanvändare och professionella som recenserat telefoner. Det tacksamma med de här testerna är att det ofta görs nya rätt snabbt när en ny telefon släpps, och därför är informationen som framkommer uppdaterad och aktuell.

Varifrån lönar det sig att köpa?

När du väl bestämt dig för en ny telefon finns det många möjliga vägar för att få hem den. Ett är att skaffa sig sin mobil tillsammans med abonnemang, eller om du skall förlänga och förnya ditt nuvarande abonnemang. Många mobiloperatörer premierar sina trogna kunder med nedsatt pris på mobiler när man förlänger sitt abonnemang, och det är därför alltid att rekommendera att ringa sin operatör för att se vad de har för erbjudanden. I juni 2017 blev det dessutom stora förändringar i lagen om roaming, vilket gör att det är lättare för kunderna att få förmånliga priser också utomlands vid internetanvändning.

Är du inte nöjd med din nuvarande operatör kan du också höra dig för med andra operatörer vilka erbjudanden de har. Priserna kan skilja sig så mycket som med ett par hundra kronor per månad, så det lönar sig att lägga tid på att hitta det bästa priset. Vill du bara köpa en ny telefon utan abonnemang går det både att beställa den bästa mobilen 2017 direkt från internet, eller köpa den från en återförsäljare i butik. Väjer du att köpa telefonen direkt kan du med fördel använda någon sida för att jämföra priserna, även här kan det skilja lite i pris från butik till butik.

Rätt telefon gör din vardag lätt

Vi byter telefoner oftare och oftare. Det innebär också att de flesta blir mer och mer säkra på vilka funktioner man behöver och tycker om, och vilka som är mindre viktiga. Gör en lista på saker som är viktiga för dig och börja sedan samla på dig information. Ju mer information desto bättre köp kan du göra. Även fast du kanske haft en telefon från ett visst märke i många år kanske det inte är rätt märke för just dig. Samtidigt vill vi påminna om att de festa telefoner som finns på marknaden idag redan håller en hög kvalitet och är anpassade efter det moderna samhället. De allra största skillnaderna ligger ofta i exempelvis högtalarfunktion och kamera.

Underlätta livet med rätt mobil