Tåliga mobiler för resor

När man skall ut och resa på ett mer äventyrligt sätt än en chartersemester finns det en del saker att ta i beaktande. En av de sakerna är att ha en mobil som tål yttre påfrestningar, så man inte fastnar ute i bergen eller mitt ute på havet utan möjlighet att ringa hem när behovet uppstår. Mobiler idag är ofta dyra, men frågan är om de dyraste mobilerna är de mest hållbara. I texten nedan går vi igenom ett antal telefoner och ger också användbara tips för dig som behöver en tålig mobil.

Gamla telefoner håller ofta länge

Ett för många välkänt faktum är att gamla telefoner ofta är väldigt hållbara. Ett av de mest kända exemplen är Nokia 3310 som var en ytterst populär mobil under slutet på 1990-talet. Den kunde man tappa i ett glas vatten eller från en balkong och den fungerade fortfarande felfritt. Äldre modeller var ofta väldigt robusta, vilket gjorde att eventuella slag och stötar kunde tas emot bättre än de moderna vi har idag.

Problemet med en gammal modell är naturligtvis att funktionerna och möjligheterna är begränsade. Det finns inte ens alltid tillgång till internet, vilket för många är livsviktigt när det kommer till telefoner idag. Även fast de här telefonerna är starka och klarar sig mot hårda yttre förhållanden kanske de inte är det bästa valet för någon som vill hålla sig i tiden och kunna använda exempelvis internet. För dem lönar det sig att välja en mer modern telefon.

Vilka är de tåligaste mobilerna idag?

En riktigt tålig mobil bör vara både vattentät och stötskyddad. Skärmen skall inte få gå sönder av att man tappar dem, och inte heller skall den bli fuktskadad om det regnar ute. Huawei har fler vattentäta mobiler i sitt sortiment, bland annat P9 Life och Honor 8. Även Sony kan erbjuda sina kunder en telefon som står emot vatten med Xperia X Compact. Också Samsung Galaxy Xcover 3 har klarat sig bra i tester som prövar fukttålighet.

Är man en sån som tappar sin mobil titt som tätt kan det vara värt att köpa en telefon som håller för stötar. Samsung Galaxy Xcover 3 står sig bra även i detta test, samtidigt som den har en batteritid som är bättre än för de flesta andra smarttelefoner. Det kan vara bra att veta om man är på resa där det finns begränsad möjlighet till att ladda telefonen. LG V10 är en annan telefon som står emot stötar väldigt bra.

Välj en telefon som du vågar ta selfies med överallt

Varför är det viktigt med en tålig mobil?

Att ha en tålig mobil sparar framförallt många tusenlappar. Istället för att spräcka skärmen eller förstöra hårdvaran i telefonen är det värt att investera i en så kallad toughphone. Då behöver man inte vara rädd för var man placerar sin telefon, och inte heller står man där utan möjlighet att ringa någon om det behövs. Det finns moderna telefoner som är skapade för att hålla för tuffa påfrestningar, en sådan är värt att skaffa sig om man vet att man inte bara ligger hemma i soffan och surfar.